Žádný smutek z konce letních prázdnin, ale veselí a radost na dětských tvářích má za cíl vykouzlit akce na historickém Horním náměstí. Olomoučtí dobrovolní hasiči a městští strážníci pro děti připravili na čtvrtek 31. srpna atraktivní program. I letos se tak mohou děti přijít rozloučit s prázdninami zábavně.

„Tato již tradiční akce je velmi oblíbená. Děti tu zažijí nejen spoustu legrace, ale také se mnoha věcem přiučí, ať už v oblasti bezpečnosti, prevence nebo například zdravovědy,“ zve na Horní náměstí náměstek primátora Martin Major, pod jehož záštitou se akce koná.

K vidění bude moderní i historická hasičská technika, zájemci si mohou prohlédnout vybavení Městské policie Olomouc, vyzkoušet si simulátor dopravní nehody či simulátor opilosti. V rámci programu se slavnostně představí zástupci všech jednotek dobrovolných hasičů statutárního města Olomouce, kteří svou rychlost poměří v soutěži požárního útoku. Ani letos nebudou chybět soutěže, malovaní na obličej či možnost využít nafukovací atrakce.

„O závěr se postará neoblíbenější bod programu, kdy Horní náměstí pokryje hustá hasičská pěna, v níž se děti mohou dostatečně vyřádit,“ popisuje náměstek Martin Major.

Na akci zve statutární město Olomouc, Městská policie Olomouc a odbor ochrany magistrátu města.

29. srpna 2017 (út)