Do 21. srpna se může každý zapojit do prázdninové hry Hledej želvu! Pět symbolů želvy a indicie zavedou hráče na tajemná či netušená místa a ukážou jim neznámé příběhy. Olomouc i pro vás může být městem neobjevených památek a vzrušujících dobrodružství.

„Pravidla soutěže počítají s označením deseti památek symbolem želvy. Hráči je hledají ve dvou kolech, vždy po pěti,“ uvedl vedoucí oddělení kultury olomouckého magistrátu Radim Schubert.

Hledání památek napomáhá zveřejňování indicií, které naleznete na facebookových stránkách https://www.facebook.com/hledejzelvu/ a na www.hledejzelvu.cz. Ta první zní: Objekt býval součástí olomouckého opevnění, dřívějšího Locatelliho bastionu. Nachází se pár minut od historického jádra města. Cihlovou stavbu i samotný název charakterizuje její unikátní půdorys. Nyní se zde nachází restaurace, nový designový hostel s kavárnou a chystá se znovuotevření stejnojmenné galerie.

Fotografie pěti památek označených symbolem želvy zasílají hráči na email: [email protected]. Tyto snímky budou zveřejněny na Facebooku po skončení daného kola spolu se seznamem výherců.

HARMONOGRAM

Hra se hraje ve 2 kolech, v každém je označeno 5 památek či objektů a zveřejněny indicie.

  • 1. kolo 8.–21. srpna
  • 2. kolo 22. srpna– 4. září

Na hráče čekají kromě nevšedních zážitků i zajímavé ceny včetně speciální procházky olomouckými památkami s průvodcem, případně volné vstupy na akce spolupořádané statutárním městem Olomouc.

„Moc děkujeme za bezva prohlídky. Výstup na věž s výhledem na noční Olomouc byl kouzelný. Moc se nám líbila komentovaná prohlídka Blažejského náměstí,“ uvedla po minulé soutěži paní Stoklásková. Její dcera Alenka je autorkou obrázku s kostelem sv. Blažeje, který stával na stejnojmenném náměstí.

„Soutěže se loni účastnily stovky lidí nejen z Olomouce. Jejich zájem ukazuje, že objevování památek prostřednictvím prázdninové hry má smysl,“ uvedl náměstek primátora Pavel Urbášek.

11. srpna 2017 (pá)