Na netradiční průvodkyni Olomoucí, kočku „Olu“, se mohou znovu těšit menší i větší návštěvníci města. Na letní turistickou sezónu Olomouc znovu spouští hru s názvem „S kočičkou Olou po Olomouci“. Určena je rodinám s dětmi, ale i účastníkům letních táborů či dětským zájmovým organizacím. Do hry, která potrvá do letošního 30. září, se může zapojit každý. Dětem je doporučena od 4 let.

„Hra je v podstatě prohlídkou města, která je organizována detektivní formou. Trasa vede po celkem deseti stanovištích, která jsou ve městě označena postavou kočičky Oly. Cílem je získat do herní mapy symboly, které jsou umístěné na všech stanovištích,“ popsala princip prázdninové hry vedoucí oddělení cestovního ruchu magistrátu Karin Vykydalová. Kromě symbolů čeká na účastníky detektivní hry u každého stanoviště i zajímavé povídání o místě, které zrovna objevují.

Herní mapu si mohou účastníci zdarma vyzvednout na místech, která jsou do hry současně zapojena, a trasu, kudy se vydají, si mají možnost sami naplánovat. „Mapu lze získat v Informačním centru Olomouc, Pevnosti poznání, Botanické zahradě, Arcibiskupském paláci, Arcidiecézním a Vlastivědném muzeu. K dispozici je i v česko-anglické verzi,“ vysvětluje Karin Vykydalová. Délka trasy je zhruba 3,5 km.

Po zaznačení všech symbolů do mapy mohou malí detektivové zamířit do Informačního centra Olomouc, v podloubí radnice, kde za odměnu získají malé drobnosti s motivem kočičky Oly.

Hra probíhá od 4. července do 30. září 2017.

Více informací: Informační centrum Olomouc

E-mail: [email protected]

Příloha:

4. července 2017 (út)