Mezi akce, které budou součástí projektu Olomouc – Evropské město sportu, patří také atletický přebor smíšených štafet žáků a žákyň 5. tříd na 4 krát100 metrů. Závody budou na programu 25. května od 9 hodin na atletickém stadionu TJ Lokomotiva Olomouc. Hlavní kategorií bude běh smíšených štafet, v rámci programu se na start postaví i čistě chlapecké a dívčí sestavy. Na medailisty hlavní kategorie čeká atraktivní cena – setkání s Usianem Boltcem v průběhu atletické Zlaté tretry Ostrava.

„Věřím, že děti, které budou mít možnost pozdravit se s takovou světovou hvězdou, si tento den užijí. Štafetové závod zapadají do naší filozofie Evropského města sportu. Chceme, aby děti pochopily, že sportování je zábava a má smysl,“ říká primátor města Olomouce Antonín Staněk.

S uspořádáním setkání Bolta s dětmi pomohl sportovní manažer Miroslav Černošek, jehož TK Plus pořádá atletickou Zlatou tretru. „Využili jsme Usianova vřelého vztahu k Zlaté tretře. Má to v Ostravě rád, je to jeho oblíbený mítink,“ míní Černošek, podle něhož je v tomto případě fenomenální sprinter ideální volbou. „Je velice bezprostřední. Myslím si, že to bude pro děti nezapomenutelné setkání, dodává Černošek.

5. dubna 2017 (st)