Do tří moravských měst přinese Garden Food Festival vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality.

Přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem se po dvou úspěšných ročnících v Olomouci a loňské premiéře ve Zlíně chystá letos ovládnout také Ostravu. Hlavní hvězdou festivalu bude opět známý televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Kromě Zdeňka Pohlreicha, který své umění představí živě na pódiu v Olomouci, Ostravě i ve Zlíně, mohou návštěvníci potkat na festivalech i další osobnosti české gastronomické scény. Objeví se zde například herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek, známý olomoucký kuchař Jaroslav Klár nebo specialistka na asijskou kuchyni Kamila „Kamu“ Rundusová a řada jiných kuchařů z regionálních i známých tuzemských restaurací.

V rámci Garden Food Festivalu si zde na své přijdou milovníci vybraných delikates, ale i příznivci tradiční české kuchyně. „Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky nebo třeba s tím, co se vaří a jí v Brazílii, na Srí Lance, Polsku, Itálii nebo na Slovensku,“ uvádí za organizátory Pavel Vysloužil a dodává: „Ochutnat budou mít možnost i exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus, farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.“

Letošní festivalovou sezónu pod hlavičkou Garden Food Festival zahájí již tradičně akce v Olomouci. Ve dnech 13. – 14. května se ve Smetanových sadech uskuteční už 3. ročník úspěšného projektu. Akci pravidelně navštěvuje přes 12 tisíc návštěvníků. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat veřejnosti ve městech, krajích i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.

Více na www.gardenfoodfestival.cz

7. března 2017 (út)