Pod dohledem olympijského medailisty vyvrcholil v lyžařském areálu v Hlubočkách u Olomouce první ročník Lyžování s Janem Hudcem, kterého se zúčastnilo třiapadesát dětí se základních školy Gorkého a základní školy Droždín.

Poslední den příměstského kurzu byl ve znamení závodů ve slalomu. Podle českého reprezentanta je o budoucnost sportu postaráno. „Stačí jen pár let počkat, než tyhle děti vyrostou,“ usmíval se vítěz dvou závodů světového poháru ve sjezdu. „Děti udělaly obrovský pokrok. Jsou vážně hodně šikovné. Ocenění zaslouží instruktoři, kteří dali do výuky hodně energie. Věřím, že v příštím roce se na svahu setkáme ještě ve větším počtu,“ uvedl Hudec.

Nový projekt okamžitě zaujal rodiče žáků základních škol. Kurz byl obsazený během chvilky. „Zájem byl velký. Během chvilky byla lyžařská škola obsazená. Je to bezvadná akce. Děti jsou nadšené, jejich rodiče také. Určitě bychom byli rádi v Hlubočkách i za rok,“ uvedl ředitel ZŠ Gorkého Vladislav Tesařík.

Lyžování s Janem Hudcem se uskutečnilo ve spolupráci s městem Olomouc, které je letos Evropským městem sportu. „Projekt přesně zapadá do našeho konceptu. Chceme město i jeho okolí rozpohybovat. Podpora podobných podniků je správným krokem. Vidět pohromadě tolik spokojených a sportujících dětí je příjemný zážitek. Věřím, že se nevidíme naposledy,“ vyjádřil své přání v cíli závodů primátor Olomouce Antonín Staněk.

20. února 2017 (po)