Novou sezónu Výstaviště Flora Olomouce otevře tradiční výstava služeb cestovního ruchu a využití volného času TOURISM EXPO. Již 22. ročník veletrhu zaměřeného na propagaci turistiky a cestovního ruchu se bude konat ve dnech 10. – 11. 2. 2017 (denně od 9 do 18 hod).

TOURISM EXPO nabízí návštěvníkům příležitost, jak se hned na začátku roku seznámit s nejčerstvější nabídkou domácích a zahraničních dovolených, poznávacích a léčebných pobytů desítek cestovních kanceláří, agentur, ubytovacích a stravovacích zařízení, dopravců, lázní a sanatorií z České republiky a Slovenska.

Veletrh bude i osobitou přehlídkou zajímavostí turistických regionů a mikroregionů ČR – zejména střední, severní a jižní Moravy, východních Čech, Vysočiny, atd., s pozoruhodnými památkami, folklorem, tradicemi, či specialitami včetně kulinářských. Nebude chybět ani nabídka zážitkové turistiky, na stáncích vystavovatelů se objeví sportovní vybavení a potřeby, turistické mapy, autoatlasy, odborná literatura, nabídka cestovního pojištění.

Po dva dny tohoto tradičního veletrhu budou mít návštěvníci nově příležitost zhlédnout a navštívit cestovatelský festival Kolem světa, který se bude konat v rámci veletrhu v pavilonu E. Tento festival, mimo jiné, nabídne zážitky z cest, cenné rady a zkušenosti od cestovatelů, přednášky, besedy a komentované projekce.

Pro všechny, kteří chtějí ochutnat a poznat exotickou kuchyni, zde bude probíhat gastronomický Extrem food festival, festival netradičních jídel spojený s workshopy např. hmyzí a šnečí kuchyně, ochutnávkami a jedlickou soutěží.

Nedílnou součástí veletrhu budou již tradiční cestovatelské přednášky, ukázky exotických tanců i bohatý doprovodný program.

Velkým lákadlem pro návštěvníky bude promítání filmu Století Miroslava Zikmunda.
Film byl nominován na Českého lva za nejlepší dokument.
Chybět nebude ani tradiční závod v parkovém orientačním běhu Olomoucký kufřík.

Přílohy:

6. února 2017 (po)