Milovníky čokolády čeká v únoru v Olomouci velmi příjemný víkend. Od 10. do 12. února se totiž odehraje v Olomouci třetí ročník Čokoládového festivalu. Návštěvníci budou ochutnávat i nakupovat čokoládové delikatesy, dozvídat se originální receptury a také uvidí velikou sbírku sběratelsky vzácných obalů čokolád z celého světa. Součástí festivalu bude také výstava obrazů malovaných čokoládou.

Jedná se o jedinečnou událost pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Festival čokolády a sladkých drobností přináší i kulinářské přehlídky, na nichž skvělí kuchaři předvádí své čokoládové recepty. Zde také uvidíte, s čím vším je možné čokoládu kombinovat. Už jste třeba ochutnali vepřovou panenku plněnou švestkami a přelitou bylinkovou čokoládou? Nebo bramborovo - tvarohové noky v pomerančové čokoládě? Těšit se samozřejmě můžete i na jiná jídla, která se region od regionu liší.

Ale k čokoládě patří i umění jiného druhu: krásné obaly, které jsou ceněným sběratelským artiklem. Proto na festivalu uvidíte i výstavu části soukromé sbírky. K vidění jsou obaly rozmanitých velikostí, barev a tvarů a další předměty související s čokoládou.

A těch stánků s nejrůznějšími sladkostmi! Čokolády ze všech koutů světa, bonbony, pralinky, makronky, horká čokoláda, čokoládový kebab… prostě co si jen dokážete představit. Ve festivalovém programu samozřejmě nechybí ani workshopy a četné aktivity pro děti, včetně dětského koutku, takže si tu na své přijde skutečně celá rodina.

Čokoládový festival pořádaný agenturou ChrisFromParis je u nás prvním specializovaným veletrhem svého druhu, jeho partnerem je také statutární město Olomouc. Letošní ročník se opět odehraje v prostorách obchodní galerie Šantovka. Vstup je zdarma.

16. ledna 2017 (po)