Skvělé rozloučení s prázdninami připravili dětem dobrovolní hasiči, městští strážníci a odbor ochrany olomouckého magistrátu. Celé Horní náměstí patřilo v úterý odpoledne především dětem, ale i ostatním, kteří se přišli podívat na tradiční akci, kterou město dětem zpestřuje konec letních prázdnin.

Na Horním náměstí byla k vidění moderní hasičská technika i doslova unikáty, které pamatují výjezdy hasičů za dob císaře pána. Zájemci si mohli prohlédnout také prezentaci Městské policie Olomouc nebo zajímavý simulátor dopravní nehody. Kromě toho všeho se ale na náměstí především slavilo, soutěžilo a bavilo. „Loučení s prázdninami je podle mého názoru příjemná akce, která v sobě nese jak hodně zábavy, tak i určitou formu prevence a seznámení s prací hasičů a strážníků. Jsem rád, že tahle akce opět přilákala tolik dětí,“ komentoval odpoledne přímo na Horním náměstí náměstek primátora Martin Major. Pogratuloval poté vítězce hasičské tipovací soutěže. Otázka zněla, kolik výjezdů vloni olomoučtí hasiči absolvovali. „Bylo jich dva tisíce šest set osmdesát jedna,“ upřesnil Martin Major.

Před radnicí probíhalo i zápolení týmů dobrovolných hasičů v požárním útoku a další aktivity, jednoznačně největší úspěch mezi dětmi ovšem sklidila závěrečná bitva v obrovské hromadě hasičské pěny.

31. srpna 2016 (st)