Začátek prázdnin v sedle divokého býka? Nebo s lukem a šípy? A nebo při závodech s americkou foukačkou? První prázdninovou sobotu můžete strávit v country stylu na olomouckých Poděbradech.

Jak říká Aneta Buknová z organizace Be-Life, která se o oživení Poděbrad stará, akce ve stylu country je u tohoto oblíbeného přírodního koupaliště poprvé. "Rádi bychom, aby nebyla naposledy," dodává. Během celého dne si budou moci návštěvníci vyzkoušet disciplíny spjaté s country/westernovou tematikou jako je střelba z luku, americké foukačky nebo házení noži. Lákadlem je také elektrický býk, kde si můžou zájemci vyzkoušet svou obratnost a zároveň vyhrát i hezké ceny. Organizátoři mají přichystanou také kreativní dílničku s indiánskou tématikou nebo výrobnu odznaků.

"Od 15 hodin vyhlásíme závod na lodích a od 17 zahraje kapela Country all," uvádí za pořadatele Aneta Buknová.

Na Poděbrady lze z Olomouce dojít pěšky, dojet po cyklostezce na kole nebo přijet autem, příjezdová komunikace k parkovišti je už letos opravená. Díky finanční podpoře města Olomouce a snaze Technických služeb města Olomouce jsou u pláží nově rozmístěny odpadkové koše, a to i na tříděný odpad.

1. července 2016 (pá)