V Olomouci-Slavoníně, v těsném sousedství nemilanského lesa vzniká přírodní zahrada pro zázemí lesní školky i dalších aktivit. Sluněnku provozuje spolek Setkání – já a ty, který se zaměřuje na práci s dětmi a výchovu a vzdělávání v souladu se zdravým vývojem. Také chce vytvářet otevřený prostor k prožitkům, které rozvíjejí pozitivní vztah k přírodě a společnosti.

Pro letošní prázdniny je pro menší děti připravena nabídka příměstských táborů pořádaných spolkem Setkání - já a ty a pedagogy lesní školky Sluněnka. Ve společnosti kamarádů zažijí děti spoustu her, tvoření, pohádky i dobrodružství a pobyt v lese. Připravujeme dva turnusy pro děti od 4 do 9 let, 18. - 22.7. s Renátou s tématem "Muzicírování" - za lektorského doprovodu si děti samy vyrobí i vyzkouší jednoduché hudební nástroje. 8. - 12.8. s Luckou, téma je "Modelování" - zážitek hmoty, prostoru a různých materiálů pod vedením arteterapeutky. Třetí turnus, v duchu skautingu, 22. - 26.8. nabízíme děvčatům i klukům od 6 do 12 let. Od starších kamarádů a zkušených vedoucích se děti naučí, co taková správná vlčata všechno dokážou.

Pro chvíle odpočinku je k dispozici zázemí lesní školky - zahrada s jezírkem a maringotkou, ticho a zpěv ptáků v těsném sousedství nemilaského lesíka. Cena za pobyt je 1250 Kč + 250 Kč za jídlo, provoz od 8 do 16 h. Informační schůzka pro rodiče a den otevřených dveří proběhne 8.6. v 16 h. Podrobnosti na stránkách www.slunenka.cz.

14. června 2016 (út)