BUBENICKÁ ŠKOLA IVA BATOUŠKA ve spolupráci s CENTREM PRO RODINY S DVOJČATY A VÍCERČATY pořádá 22. května 2016 v sále kina Metropol Olomouc od 11h II. BENEFIČNÍ KONCERT STUDENTŮ BUBENICKÉ ŠKOLY na podporu RODINY S DVOJČATY a tímto Vás srdečně zve!

VÝTĚŽEK Z KONCERTU BUDE VĚNOVÁN rodině vážně postižené JULINKY na pokrytí nákladů za speciální rehabilitaci. Podpořit rodinu můžete i příspěvkem do veřejné sbírky Centra online nebo převodem na bankovní účet č. 249168159/0300 (variabilní symbol 101). Celý příběh Julinky si můžete přečíst ZDE.

Dvojčátka Julinka a Štěpánka se narodila po bezproblémovém těhotenství i porodu. Bohužel se brzy začaly ukazovat psychomotorické rozdíly mezi oběma dvojčaty. Julince byl diagnostikován Angelmanův syndrom. Syndrom je velmi vzácný (v ČR je nyní diagnostikováno cca 35 jedinců), charakterizuje se těžkým stupněm mentálního postižení, absenci řečového projevu, motorickými problémy, poruchou pozornosti, epileptickými záchvaty, poruchou spánku.

Angelmanův syndrom je neléčitelný, avšak dají se potlačit některé příznaky. Díky speciální rehabilitaci doporučené odborníky fyzioterapie má Julinka naději ujít alespoň pár kroků. Bohužel není tato terapie hrazena žádnou pojišťovnou a musí se opakovat 2-3x ročně, jen tehdy je efektivní. Julince jsou nyní dva roky, je to krásné usměvavé sluníčko, ale s celoživotní asistencí.

PROŽIJTE NEVŠEDNÍ NEDĚLNÍ DOPOLEDNE, NECHTE SE UNÉST SVĚTEM RYTMŮ A BUBNŮ.
ZAROVEŇ VAŠÍ ÚČASTÍ POMŮŽETE POTŘEBNÝM A ZA TO VÁM DĚKUJEME! 

Vstupné 80Kč

10. května 2016 (út)