Bistro&bar v olomoucké Univerzitní 3. Kombinace unikátní atmosféry a moderní gastronomie v jádru barokního jezuitského konviktu z 17. století.

Tradiční suroviny v osobité formě. Sezonní kuchyně pro vegetariány, vegany i masožravce. Výběrová káva, neotřelá image a maximální pohodlí.

Přes den zdravé snídaně a obědy. S nocí drinky, lokální pivo, prvotřídní víno a kulturní program.



Vstup a interiér

Restaurace Konvikt je situována v barokní budově bývalého jezuitského konviktu. Parkování v areálu není povoleno. Nejbližší místo bezbariérového parkování je na Náměstí Republiky vzdálené 350 m. Cesta k restauraci vede po historické dlažbě s podélným i příčným, 7% sklonem. Z nádvoří areálu vede přímý bezbariérový vstup do objektu restaurace. Vstup je tvořen dvoukřídlými, mechanickými dveřmi s průjezdovou šířkou 90 cm, otvíratelnými ven. Zádveří je o ploše 400 cm x 600 cm. Vstupní dveře restaurace jsou opět dvoukřídlé, mechanické s otvíráním ven o šířce 90 cm. Restaurace Konvikt je mezonetového typu. Zpřístupněno je pouze přízemí. V mezonetovém patře se dále nachází WC. Zákazníci mohou využít bezbariérové WC mimo objekt restaurace. Toto sociální zařízení je ve správě Uměleckého centra UP, které je uzamčeno s možností vyžádání klíče na vrátnici do 22h v pracovní dny, v soboty a neděle není možnost využít tohoto sociální zařízení z důvodu kódování budovy.

Hygienické zařízení

Bezbariérové WC se nachází mimo restauraci Konvikt, které je však součástí areálu budovy. Informace o lokalizaci tří upravených toalet, je na informační tabuli nacházející se po levé straně od informačního centra, ke kterému vede přístupnou chodbou o 363 cm dlouhá nájezdová rampa, situovaná po levé straně při vstupu do Átria z restaurace, o sklonu 7,5% s šířkou 134 cm. Po překonání výškového rozdílu se po levé straně nachází informační centrum a nejbližší zpřístupněné WC je vpravo, ke kterému směřuje i umístěný piktogram. Toto WC je uzamčeno s možností vyžádání klíče v informačním centru. Do předsíně vede nájezd o mírném sklonu a šířce 97 cm. Dveře WC s šířkou 90 cm se otevírají z kabiny, na dveřích je z vnitřní strany upevněno madlo. Kabina (šířka 105 cm a hloubka 110 cm) má sklopné zrcadlo, koš, blok na ubrousky ve výšce 130 cm bez signalizačního nouzového tlačítka. Prostor pro vozík vedle WC mísy je volný. WC mísa je od levé stěny vzdálena 90 cm, od pravé stěny 11 cm, výška sedátka je 53 cm, odsazení WC mísy od zadní stěny činní 51 cm s toaletním papírem v dosahu. Mechanické splachování WC je vzadu, ve výšce 106 cm. U WC jsou ve výšce 65 cm dvě madla (sklopné a pevné) délky 75 cm, jejichž osová vzdálenost je 52 cm. Umyvadlo je ve výšce 78 cm s dostatečným podjezdem a pákovou baterií ve výšce 110 cm. Další dvě WC jsou volně přístupné bez nutnosti vyžádání klíče v podkroví a přízemní (pravé křídlo budovy).

Doplňující informace k přístupnosti

Objekt částečně přístupný    Bezbariérový vstup hlavním vchodem Bezbariérový vstup bočním vchodem Standartní toaleta Upravená toaleta

Fotografie
Přístupnost budovy pro rodiče s dítětem v kočárku
  • Přístupnost budovy pro rodiče s dítětem v kočárku.
  • Samoobslužný výtah, nebo možnost překonat výškové rozdíly bezbariérově.
Služby pro rodiny s dětmi
  • Nekuřácké zařízení.
  • Dětský koutek pro děti vybavený hračkami a prostorem pro hraní.
  • Přebalovací pult.
  • Prostor k nakojení dítěte (speciální místnost např. s přebalovacím pultem, koutek oddělený zástěnou apod.).
Gastro zařízení
  • Dětské židličky.
  • Možnost ohřátí vlastní dětské stravy.
  • Dětská jídla/dětské porce.
  • V nabídce dětských jídel jsou i jiná, než smažená a sladká.
Univerzitní 3
779 00 Olomouc
telefon: (+420) 585 631 190
e-mail: [email protected]
web: https://konviktolomouc.cz